Uutisia

 

6.7.2017

Pennut ovat kasvaneet hurjaa vauhtia. Painoa on molemmilla hieman vajaat 600 g ja molemmat ovat erittäin hyvinvoivia pulleita pentuja. Pentujen silmät aukesivat eilen ja kovasti ne myös jo konttaavat puolittain jalkojen varassa, eikä varmasti mene kauan, kun nousevat jo kunnolla jaloilleen. 

 

 

23.6.2017

Odotetut ja toivotut pikkuiset ovat nyt täällä! Maanantai-iltana 19.6. Truden lämmöt laskivat ja tiistaiaamuna 20.6. klo 7.30 käynnistyi synnytys nopeammin kuin olisin osannut arvata. Trude nousi ylös nukkumasta, nuoli alapäätään, nousi ylös ja pyörähti pari kertaa itsensä ympäri ja pentu tipahti suoraan syliini. Ei mitään kivun merkkejä, näkyviä polttoja tai supistuksia, niin kuin olin varautunut. Mutta parempi niin, että synnytys alkoi ongelmitta, vaikka se minut pääsikin yllättämään nopeudellaan.

Myös kaksi muuta pentua syntyivät helposti pienten ponnistusten jälkeen noin puolen tunnin välein.

Ensin syntynyt urospentu oli kovin pieni, 93 g. Sen jälkeen syntyivät uros 138 g ja narttu 160 g. Pikkuinen uros oli heti alusta asti vaisumpi ja heiveröisempi kuin muut ja valitettavasti menetimme sen vuorokauden iässä lisäruokinnasta huolimatta.

Kaksi jäljelle jäänyttä pentua voivat hyvin ja pulskasti ja ovat erittäin tomeria.

Narttu pentu jää meille kotiin ja urokselle näyttäisi myös löytyneen mukava koti.

Kaikki pennut ensimmäisenä päivänä. Pienin pentu vasemmalla oli miltei puolet muita pienempi.

 

 

Pennut juhannustunnelmissa kahden vuorokauden ikäisinä.

 

16.6.2017

Alkuviikosta kävimme hakemassa Trudelle toisen herpesrokotteen ja samalla eläinlääkäri halusi näyttää pentuja ultralla ihan vain oman mielenkiintonsa vuoksi. Samalla pääsin kuunteemaan pentujen sydänääniä, mikä oli uskomattoman hieno hetki. Kiitokset loistavasta palvelusta Eläinklinikka Oivan Sailalle.

Tänään kävimme röntgenissä varmistamassa pentujen määrää. Röntgenissä näkyi kolme sikiötä sekä yksi hieman epäselvä sikiö, joka todennäköisesti on kuollut ja absorboitumassa, mutta hyvällä tuurilla voi kuitenkin olla myös terve elossa oleva tapaus. 

Enää viikko jäljellä h-hetkeen!

 

 

5.6.2017

Truden maha on vähitellen kasvanut. Ensi viikon perjantaille on varattuna aika röntgeniin, jolloin pentujen määrään saadaan varmistus.


Truden paino on nyt n. 6,8 kg kun se astutushetkellä oli 6,5 kg. Kovin paljon painoa ei siis vielä ole tullut lisää, mutta pennut ovat edelleen kovin pieniä, eivätkä lisää emän painoa vielä paljon. Lisäksi Trudella oli parin viikon tiineyspahoinvointijakso, jonka aikana sille ei maistunut ruoka juuri lainkaan. Nyt ruokahalu on kuitenkin jo palannut ja ruoka maistuisi melkeinpä liiankin hyvin.


Pentulaatikkokin on saatu valmiiksi ja vielä pitäisi jaksaa odotella melkein kolme pitkää viikkoa, että pääsemme tapaamaan uudet tulokkaat.

 

 

23.5.2017

Tänään kävimme Truden kanssa ultrassa. Vaikka käyttäytyminen on viitannut selkeästi tiineyteen, olen erilaisia sikiön kehitystaulukoita lueskellessani alkanut jo epäillä, että onko pentuja sittenkään tulossa, kun ulospäin ei näy mitään. Siitäkin huolimatta, että tässä vaiheessa pikkuiset ovat vain muutaman millin mittaisia, eikä mitään välttämättä pitäisikään ulospäin näkyä.

Ultrassa kohtasimme kauan toivotun ja iloisen yllätyksen: Masussa todellakin asuu pieniä koiranalkuja. Varmuudella näkyi 4-5 pentua, mutta ei ole mahdotonta, että niitä olisi kuusikin. Kunhan synnytys lähestyy, käymme vielä varmistamassa pentumäärän röntgenissä.

Aivan mahtavaa! Pieniä Hvem er -palleroita odotetaan siis syntyväksi juhannuksen tienoilla (laskettu aika 24.6.) yhdistelmästä Eriksro Mysiga Sniff x Goblin Gredde-Friidu.

 

 

15.5.2017

Truden ruokahalu on ollut todella huono ja se on ollut aivan äärettömän hellyydenkipeä. Kuulostaa siis todella lupaavalta. Ensi viikolla on ultra-aika, jolloin näemme, onko masussa ketään vain ollaanko tässä vain vahvasti valeraskaana.

 

24.4.2017

Truden juoksut alkoivat pitkän odottelun jälkeen pari kuukautta odotettua myöhemmin. Seikkailut pääkaupunkiseudulla ovat nyt onnistuneesti takana ja toivottavasti kuukauden kuluttua ultrassa näkyy pieniä prinssi- ja prisenssanakkeja.

 

 

4.2.2017

Gryn sairastumisen ja kuoleman jälkeen agility ei ole enää tuntunut samalta kuin ennen. Gry kesti hyvin kisajännityksen ja suorastaan syttyi, mitä enemmän ohjaaja jännitti. Se oli myös kohtalaisen varma puhtaiden ratojen tekijä, joskin yliaikaongelmat kolmosluokassa olivat vähän turhankin tuttuja.

Trude sen sijaan on tyypillisempi lunnikoira, josta ei koskaan tiedä, miten se radalla toimii. :) Se myös paineistuu helposti ohjaajan erilaisesta käytöksestä kisaradalla kuin treeneissä. Välillä on jopa tehnyt mieli lyödä hanskat tiskiin kisaamisen osalta ja jatkaa treenailua vain omaksi iloksi.

Tänään kuitenkin näkyi pitkästä aikaa valoa tunnelin päässä ja saimme Truden kanssa aikaan pitkästä aikaa tuloksen ja vieläpä nollan. Jatkamme agilityuraamme taas paremmin mielin. :) 

 

 

 

10.1.2017

Gryn ruumiinavaustulokset saapuivat ja samalla myös mielenrauha. Vaikka koiran voinnista näki, että mitään ei ole enää tehtävissä, oli kuitenkin helpottavaa saada sama tieto Evirasta.

Kohtalaisen voimakas lymfoplasmasytäärinen enteriitti, lievä kuolioinen haimatulehdus ja sydämen laajentuma. Lisäksi todettiin ikääntymiseen liittyviä muutoksia aivoissa, lihaksissa ja munuaisissa.

 

18.11.2016

Hyvää matkaa Gry! 

Gryn vointi alkoi vähitellen heiketä elokuussa. Sen ruokahalu katosi vähitellen ja samalla lihakset katosivat ja voimat ehtyivät. Lukuisista verikokeista, ultraäänistä, röntgenkuvista ja täyhystyksestä huolimatta varsinaista syytä ei löytynyt, mutta vahvana epäilyksenä oli IBD. Veriarvoissa ainut huolestuttava asia oli jatkuvasti laskeva hemoglobiini, joka viimeissä verikokeissa oli enää 70. 

Kun mikään hoito ei tuntunut auttavan ja Gry olemuksesta näki, että se haluaa jo päästä pois, oli aika tehdä raskas päätös. Gry sai nukkua ikiuneen kotona eläinlääkärin avustamana.

Silmäteräni, parhaista parhain, rakkaista rakkain, elämäni koira, suuri persoona.
Niin paljon hyviä rakkaita muistoja ja onnellisia hetkiä,
mutta niin paljon jäi vielä kokematta.
Paljon haluaisin sinulle vielä sanoa, mutta yksi sana riittänee: Kiitos!

 

 

18.7.2016

Palasimme Truden kanssa vajaan viikon lemmenlomalta Ruotsista, mutta valitettavasti se ei tuottanut tulosta. Ensimmäisiä Hvem er -pentuja saadaan siis vielä odottaa. Toivottavasti kevättalven juoksun kohdalla olisi parempi tuuri.

 

 

23.6.2016

Tänään jouduimme sanomaan jäähyväiset Freia-mummulle. 

Kesäkuun alussa Freian ruokahalu heikkeni ja se muuttui väsyneeksi. Eläinlääkärissä todettiin tulehdusarvojen olevan koholla, mutta mitään syytä tälle ei löytynyt ultrassa tai röntgenissä ja ennuste näytti huonolta. Antibioottikuurilla Freian vointi saatiin hetkellisesti paranemaan ja tulehdusarvot laskemaan ja ehdimmekin jo innostua Freian jaksaneen taistella itsensä kuntoon taas kerran huonosta ennusteesta huolimatta. Muutaman päivän kuluttua vointi kuitenkin muuttui taas huonommaksi, tulehdusarvot taas nousivat ja Freian voimat ehtyivät.

Freia sai nukkua ikiuneen kotona omalla lempipedillään eläinlääkärin avustamana. Veimme Freian Eviraan, jotta saamme selvyyden Freian oireiluun.

Kiitos, rakas ystävä, näistä kaikista vuosita, jotka olit ilonamme! Emme olisi ikinä voineet kuvitella, että yhteisiä vuosia kertyy näin paljon, mutta emme silti olisi halunneet sinusta luopua. Jätit todella suuren aukon sydämiimme ja kaipaamme sinua suunnattomasti joka päivä.

 

 

 6.6.2016

Tänään teimme Gryn kanssa suomalaista lunnikoirien agilityhistoriaa tekemällä tuplanollan. Lunnikoiran kanssa kolmosluokassa nollat ovat harvinaista herkkua, koska ihanneajat ovat usein niin tiukkoja, ettei tällaisella hitaammalla menijällä niihin juurikaan ole mahdollisuuksia. Grylläkin edellisestä kolmosluokan nollasta oli ehtinyt vierähtää jo melkein kolme vuotta. Mutta niin vaan tämä kesällä 10 vuotta täyttävä neiti pääsi yllättämään ohjaajankin tempaisemalla ei vain yhden, vaan kaksi nollaa samoista kisoista. Tämä on meille ja koko rodulle niin kova suoritus, että olen todella iloinen ja ylpeä siitä.

 

27.5.2016

Tänään laumamme kasvoi kahdella kissanpennulla, kun devon rex -pojat NL* Rextopia's Backfire eli Marko ja FI* Fairy-Story's Something Special eli Hannu muuttivat meille. Marko ja Hannu ovat meillä sijoituksessa Fairy-Story's kissalasta.

 

27.3.2016

Kotiin tullessamme Peppi-kissaa ei näkynyt missään. Pitkällisten etsintöjen jälkeen Peppi löytyi menehtyneenä keittiökaapiston alla olevaan sokkeliin piiloutuneena. Pepillä oli tassuhaavan takia antibioottikuuri käynnissä ja ainut mieleentuleva selitys äkilliselle kuolemalle oli antibiootista aiheutunut allerginen reaktio. Evirassa tehdyssä ruumiinavauksessa ei kuitenkaan löytynyt kuolemalle mitään muuta syytä kuin sydämen pysähtyminen.

Hyvää matkaa Peppi! Meille tulee sinua kova ikävä!

 

 

15.1.2016

Trude kävi ultrassa ja valitettavasti yhtään pentua ei näkynyt. Harmitus on suunnaton, mutta ei auta kuin pohtia uusia pentusuunnitelmia seuraavaan juoksuun.

 

6.1.2016

Gry osallistui ensimmäisenä lunnikoirana Suomessa virallisiin rallytokokisoihin ja teki näin ollen samalla myös ensimmäisen lunnikoiratuloksen lajissa. Tulos 95 pistettä, josta ohjaaja voi olla erittäin tyytyväinen. Ei mennyt ihan niin kuin kotona, mutta ensimmäiseksi kerraksi vallan mainiosti, sillä ohjaajan jännitys oli hirmuinen uudessa lajissa ensimmäistä kertaa kisatessa.

 

 

28.12.2015

Trudella on aina ollut hyvä ruokahalu, mutta nyt viime päivinä erityisesti aamulla ruoan maittavuudessa on ollut ongelmia. Kuulostaa siis lupaavalta, koska tässä vaiheessa tiineyttä usein ilmenee aamupahoinvointia.

 

15.12.2015 

Lauantaina 12.12. oli vihdoin oikea hetki laittaa pennut alulle. Joe-isä oli kovin hiljainen kaveri, kun hän matkusti takapenkillämme Opaskoirakoulun spermapankista Tammiston Univetiin. Keinosiemennys meni oikein hyvin ja nyt vaan jännityksellä odotamme, tuottiko se tulosta.

Urosvaihtoehtoja miettiessäni päädyin lopulta pakastesperman tuomiseen USA:sta, koska niin moni uros on joko Trudelle sukua tai useampaan kertaan jalostukseen käytettyjä, jolloin seuraavalle sukupolvelle uroksen/nartun etsiminen on entistä hankalampaa. 

 

Trude on käynyt myös kuiskuttamassa joulupukin korvaan toiveensa pienistä pörröisistä lahjoista helmikuun puoliväliin toimitettuna. :)

 

 

6.12.2015

Pitkä päivä Messukeskuksen Voittaja-näyttelyssä takana ja kotiintuomisina Grylle Veteraanivoittaja -15 -titteli. 

 

4.12.2015

Truden juoksut alkoivat vihdoinkin 28.11.2015! Odotimme juoksuja syyskuulle, mutta neiti päättikin pantata niitä pari ylimääräistä kuukautta.
Toivottavasti kaikki menee hyvin ja helmikuussa meillä on pentulaatikollinen mini-Trudeja.

Go to top